2014. aug. 10.

Kritika - Sötét Angyal


Fejléc
Gyors leszek és őszinte: NAGYON NEM TETSZIK! A színek egyáltalán nem passzolnak egymáshoz, olyan, mintha csak össze lett volna szerkesztve. A háttért is nagyon hiányolom, ha az volt a cél, hogy a kép a háttérrel legyen egy síkon, miért nem png képet csináltál/csináltattál (bár bízom benne, hogy ezt a fejlécet nem egy design blogtól rendelted)? Az alsó rész meg mindennek a teteje: olyan mintha Niall (?) (bocsi, ha nem tudom a nevét, de nem ismerem a one direction-t) félbe lenne vágva. Viszont + pont, hogy látszik a cím, igazából nekem Niall színével - félbevágásával van nagy bajom. Nem feltétlenül kell kicserélned, csak old meg a problémát (már ha te készítetted a fejlécet), ha meg rendelted, akkor írj a designer-nek. 

Design
 A háttér hibásan ismétlődik, és szöveg FEHÉR! Nagyon idegesítő volt olvasni, szerintem cseréld ki a betűszínt. Az egér is elég idegesítő, mert gyakorlatilag 3x-a annak, amekkorának lennie kell, de tessék kerestem neked egeret - igen HP-s - 
http://www.cursors-4u.com/cursor/2008/12/20/harry-potter-nimbus-2000-broom.html
vagy
http://www.cursors-4u.com/cursor/2011/02/06/harry-potter-magical-wand.html (bár ez nem látszik annyira)
illetve
http://www.cursors-4u.com/cursor/2008/12/20/harry-potter-golden-snitch.html
De ezen az oldalon még milliárd egér van, tessék nézelődni!

Tartalom
 Rendhagyó, hogy történetes blogoknál, különösen fanfiction-nél csináljak ilyen kategóriát, de valami nagyon megütötte a szememet:
A történetedről mindössze annyit írsz, hogy "Niall Horan és Harry Potter fanfict.". Magadról, meg az oldalról sorokat írsz le, de pont a történetről semmit?! Nagyon sürgősen írj egy rövidke leírást róla, ugyanis manapság már az ember nem olvas bele egy one direction fanfic-be, ugyanis gyakorlatilag több millió van, de ha mondjuk írsz bevezetőt, akkor azt már nagyobb valószínűséggel fogják elolvasni. Nem beszélve a trailer-ről, persze, ez nem kötelező, de mint írtam, a blogipar terített az ilyen fanfiction-ökkel, tehát ha nincs valami, rövid, nem elmeforgató bevezetés  - mint egy trailer, vagy egy bevezető - akkor még sikeres is lehet. 

Történet
Hát... érdekes. Alapvetően az ötlet nem eredeti, hisz maga az "1D elfoszforeszkál egy másik világba, ahol megismernek egy lányt" alap story nagyon felkapott. Tetszik, hogy kitérsz az eseményekre és a szereplőkre, és nem csak párbeszédből áll. Én biztos, hogy nem fogom végigolvasni, de ettől még folytasd. 


Helyesírás
"- Nyugi, már Harry! - mondta Zayn, miközben kikapta Harry kezéből a térképet"  
"- Sajnálom, gyermekeim nem tudok - rázta meg a fejét szomorúan a néni."
"- Öhm, ELNÉZÉST! - kiáltott rá a kelleténél hangosabban mire a néni ijedten összerezzent"
 - Hol van az írásjel, elvitte a kiscica? 
"Egyedül Niall volt az, aki csak a hasára tudott gondolni. Természetesen." 
- Nem szeretem ezt mondani, de ez a történet hemzseg a helyesírási hibáktól, és esztétikai hiba is van az írásban rendesen 
- Szóismétlés!
- Értelmetlen mondatok

Össz. pontozás: 4/10 

Tanácsok:

  • Kezdj valamit a fejléccel!
  • Változtass az egéren
  • Csinálj bevezetőt 
  • Figyelj a mondatok értelmére + a helyesírásra!!!!! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése